Címke - épített környezet

A legvidámabb panel

Hírek
Tetszik, nem teszik, együtt kell élnünk velük: a hazai lakások ötöde az iparosított technológiával készült épületekben található. Szinte minden nagyvárosunk képét meghatározzák a környezetükbe sokszor teljességgel érzéketlenül elhelyezett lakótömbök; Budapesten a lakások egyharmada található ilyen épületben. Vagyis egyelőre nem sok reális esélye van annak, hogy a panel lakótelepek eltűnnek a történelem süllyesztőjében. A mára meglehetősen elavulttá vált lakhatási forma ugyanakkor jelentős korszerűsítést igényel – műszaki, energetikai és esztétikai, sőt, szociális szempontból egyaránt.

Letölthető előadások őszi családi kampánynapunkhoz kapcsolódóan

Hírek
Letölthető előadások őszi családi kampánynapunkhoz kapcsolódóan
2011. november 19-én lezajlott Családi kampánynapunkon rendhagyó fogadóórákon fogadtuk a közös képviselőket és az érdeklődőket, a következő témakörökben: Zöld Újbuda, Köztéri és Társasházi komposztálás Újbudán, Társasházi komposztálás, Közösségi tereink, Városi botanika, Közösségi összefogás a lakóhelyért.

Mi az épített környezeti nevelés?

Hírek
Mi az épített környezeti nevelés?
A Kultúraktív Egyesület bemutatkozó anyagát és élőszereplős, városépítő társasjátékát ajánljuk. Az épített környezeti nevelés sem mint szókapcsolat, sem mint tudományterület nem létezik. Magyarországon. Még. Az angol „civic education in architecture", „built environment education", illetve a német "architekturvermittlung" megfelelőjeként használjuk jobb híján. A fölsorolt nemzetközi szakkifejezéseknek ugyan számos nyelvben megtalálhatóak a megfelelőik, de magyarra nehéz lefordítani őket, mivel fogalmi szinten is alig léteznek. Pedig Magyarországon is egyre több olyan program, kezdeményezés van, amelyek leírására használhatnánk őket. Mi a számos fölmerülő lehetőség közül (várospedagógia, épített környzetei nevelés, építészetközvetítés, városközvetítés) az épített környezeti nevelést választottuk.(Kultúraktív Egyesület)

Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása

Hírek
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása a konvergencia régiók területén. A kiírás célja a társadalmi cselekvés, az aktív állampolgárság ösztönzése, a társadalmi kohézió erősítése a lakótelepeken. Közvetlen cél a társadalmi integráció és kohézió erősítése.

Izgalmas, innovatív játszóterek – nem csak gyerekeknek

Hírek
Izgalmas, innovatív játszóterek – nem csak gyerekeknek
Köztudott, sőt közhelyszerű tény, hogy a gyerekek bármivel el tudnak játszani és bármilyen tárgyat játéknak tudnak tekinteni, de nem árt, ha újabb és újabb élményekkel gazdagodnak, ha van esélyük inspiráló játszótereken kiélni fantáziájukat. A világ néhány legjobb játszótere olyan menő és olyan egyedi, hogy akár gyerekek nélkül is megéri megnézni, ha éppen arra lenne dolgunk. Nagyvárosi játszótér-börze a fenntarthatóság és a továbbhasználat jegyében..(Forrás:Zoldbazar.blog.hu)

Cetelem Zöldsuli Program 2013 – 12 iskola alakíthat ki álomudvart magának

Hírek
Cetelem Zöldsuli Program 2013 – 12 iskola alakíthat ki álomudvart magának
A Magyar Cetelem Bank a National Geographic Magazinnal karöltve 2013-ban ismét meghirdeti Cetelem Zöldsuli Program pályázatot a fiatalok környezettudatos, felelős gondolkodásának erősítése érdekében.A pályázat keretében 12 intézmény számára nyílik lehetőség, hogy iskolaudvaraikban egy zöldebb, élhetőbb környezetet alakítsanak ki.

Lakcímke

Linktár

Játék

Hasznos

Címkék

  • Zöld Tömb Módszertani kiadvány
  • Szelektiv.hu
  • Magyar Zöld Oldalak