Címke - módszertan

A tudásszint változás mérésének módszere az iskolai foglalkozásokon

Hírek
Címkék: módszertan
A tudásszint változás mérésének módszere az iskolai foglalkozásokon
A programban részt vevő gyerekek tudásszint-változását – így az egyes témanapok hatásosságát – a témanap megkezdésekor, valamint befejezésekor felvett tudásszint-mérő tesztlapok segítségével ellenőriztük. A tudásszintmérő kérdőívek zárt és nyitott kérdéseket vegyesen tartalmaztak. A tesztek kiértékelésekor az elemzési technika szakmai kvantitatív analízis volt, amelyek során a kérdésekre kapott válaszokat számszerűsítettük, majd a kapott adatokat leíró statisztikai elemzéssel vizsgáltuk meg.

Ajándékok a partneriskoláknak

Hírek
Címkék: kampány, módszertan
Ajándékok a partneriskoláknak
A Zöld tömb - élhetőbb panel projekt zárásaként a projektben részt vevő partneriskolák az oktatásban is haszonnal forgatható iskolai szemléltető posztereket, és egy interaktív játékra lehetőséget adó mágnestáblát vehettek át.

Őszi kampánynapunkon elhangzott előadásaink - letölthető formában

Hírek
Őszi kampánynapunkon elhangzott előadásaink - letölthető formában
2011 őszén megrendezett családi kampánynapunkon rendhagyó fogadóórák keretében, meghívott szakértők közreműködésével, villámelőadások formájában foglalkoztunk a szerethető, tiszta nagyváros kérdéskörével. A célhoz közelebb vezető megoldások közül ismertettük Újbuda zöld programját, a társasházi komposztálás lehetőségeit, a közterek megújításának jó gyakorlatait, s a városi zöldítés és a közösségi szerveződésű események rokonszenves, már kipróbált példáit.

Zöld Tömb tavaszi kampánynapi előadások - lapozható formában

Hírek
Zöld Tömb tavaszi kampánynapi előadások - lapozható formában
„Zöld Tömb – élhetőbb panel" családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből. A kampánytémákat délutáni előadások keretében részletesebben is megismerhették az érdeklődők. A vetítéseket lapozható formában olvasóink számára is elérhetővé tettük.

Mi az épített környezeti nevelés?

Hírek
Mi az épített környezeti nevelés?
A Kultúraktív Egyesület bemutatkozó anyagát és élőszereplős, városépítő társasjátékát ajánljuk. Az épített környezeti nevelés sem mint szókapcsolat, sem mint tudományterület nem létezik. Magyarországon. Még. Az angol „civic education in architecture", „built environment education", illetve a német "architekturvermittlung" megfelelőjeként használjuk jobb híján. A fölsorolt nemzetközi szakkifejezéseknek ugyan számos nyelvben megtalálhatóak a megfelelőik, de magyarra nehéz lefordítani őket, mivel fogalmi szinten is alig léteznek. Pedig Magyarországon is egyre több olyan program, kezdeményezés van, amelyek leírására használhatnánk őket. Mi a számos fölmerülő lehetőség közül (várospedagógia, épített környzetei nevelés, építészetközvetítés, városközvetítés) az épített környezeti nevelést választottuk.(Kultúraktív Egyesület)

Miért probléma a hulladék? – gondolatébresztő háttércikkünk

Hírek
Miért probléma a hulladék? – gondolatébresztő háttércikkünk
A túlzott mértékű hulladék termelésről, s az úton-útfélen látható szemétkupacok által okozott környezeti problémákról, a hulladékok kezelésének módjairól is érdemes beszélgetni a gyerekekkel - a saját egészségük és jövőjük érdekében. A probléma érzékeltetéséhez nyújt segítséget az alábbi cikkünk néhány gondolata és kérdés felvetése.

12 lépés a tudatos vásárlás és egészséges étkezés felé

Hírek
12 lépés a tudatos vásárlás és egészséges étkezés felé
A tudatos vásárlás arról szól, hogy nem választunk olyan terméket amely környezetszennyező, energiapazarló, nem adjuk a pénzünket olyan vállalatoknak, akik nem törődnek a természettel, a munkavállalóik jogaival, a helyi lakosokkal, a fogyasztók egészségével. Amikor csak lehet vásároljunk helyi termelőktől vagy társadalmi felelősséget vállaló cégektől, hasznos, egészséges és környezetbarát termékeket.

Komposztos ötletek gyerekeknek, családoknak

Hírek
Komposztos ötletek gyerekeknek, családoknak
A Humusz Komposztalj.hu oldalán összegyűjtött játékokat, kreatív feladatokat és módszertani témafeldolgozó ötleteket ajánljuk, felhasználásra, kipróbálásra. Ovisoknak mesékkel, gilisztakomposzt készítésével vagy az erdei avar rejtelmes világának feltárásával, a nagyobbaknak iskolai levélkomposzt láda barkácsolásával, természetbúvár feladatokkal hozhatjuk közelebb a témát.

Játék

Hasznos

Címkék

  • Kirándul.hu
  • Zöld Tömb Módszertani kiadvány
  • BMK Zöld foglalkozások óvodásoknak