Címke - veszélyes hulladék

"Szemét dolog"

Hírek
Talán nincs is olyan fiatal, aki ne vágyakozna a legújabb elektronikai eszközök után. A laptopok, játék konzolok és trendi mobiltelefonok gyors fejlődésének azonban megvannak a hátrányai is. Az elektronikai hulladék – rövidebben e-hulladék - a leggyorsabban növekvő szemétkupac a Földön. (Tudatosvasarlo.hu)

Szemétből készült hangszereken játszik egy paraguayi zenekar

Hírek
Szemétből készült hangszereken játszik egy paraguayi zenekar
Újrahasznosított szemétből készült hangszereken játszik egy paraguayi zenekar, amelynek egyedülálló történetét egy hamarosan debütáló dokumentumfilmből ismerheti meg a nagyközönség. A Landfill Harmonic című produkció egy különleges dél-amerikai zenekar életébe nyújt bepillantást. Az Újrahasznosított Zenekar ötlete Favio Chávez, egy helyi ökológiai szakember, illetve amatőr zenész fejéből pattant ki.

Mi a baj az elektronikai termékekkel?

Hírek
Mi a baj az elektronikai termékekkel?
Az elektronikai termékek előállítása és forgalmazása óriási környezeti teherrel jár. A gépek előállításához szükséges nyersanyagigény intenzív bányászatot feltételez, a tervezett elavulás és a trendek diktálta gyors ütemű termékcsere hulladékot generál, ráadásul a szerkezetek nagy része nem kerül megfelelő módon hulladékudvarokba, s így ártalmatlanításra sem. Ehhez jön még hozzá, hogy a szelektíven gyűjtött alkatrészek válogatását gyakran alacsony biztonsági küszöbű, megengedő munkavédelmi feltételek s egészségre ártalmas körülmények között dolgozó emberek végzik.

Játék

Hasznos

Címkék

  • Kirándul.hu
  • Zöld Tömb Módszertani kiadvány
  • BMK Zöld foglalkozások óvodásoknak