Linktár - Hulladék

Humusz filmek és videótár

URL
http://humusz.hu/filmek
Leírás
A Humusz Szövetség által készített ismeretterjesztő kisfilmek és felvételek hulladék megelőzés - csökkentés, tudatos fogyasztás és környezetkímélő életmód témakörben.
Típus
Letölthető állomány  

Tetrapak pénztárca készítése

URL
http://csinaldmeg.hu/utmutatok/216-tetrapak-penztarca
Leírás
A gyümölcsleveket nem hiába vesszük meg... Hiszen a dobozokon csábító gyümölcsök kandikálnak ránk. Kár eldobni a dobozt - inkább hasznosítsuk újra és készítsünk belőle pénztárcát, amit mindig magunkkal vihetünk! Használhatunk tejes dobozt és bármilyen tetrapak dobozt is. Díszíthetjük utána matricákkal és csodás, színes-mintás celluxokkal is! Illetve lásd itt: http://www.okoszeminarium.hu/penztarca-tetrapack-dobozbol

Hulladék-Suli Oktatócsomag

URL
http://www.hulladek-suli.hu/
Leírás
Amennyiben a hulladékokról keres információt, akkor jó helyen jár, mert fő célunk, hogy megismertessük látogatóinkat a korszerű hulladékkezeléshez szükséges ismeretekkel, amelyek birtokában elkezdhetik az otthoni és az iskolai szelektív hulladékgyűjtést. Itt mindenki megtalálja a kedvére valót: a gyerekek játékos feladatok segítségével tanulhatnak, a felnőttek és a pedagógusok pedig számos szakmai, módszertani anyaggal gazdagíthatják tudásukat. A környezettudatos életvitel eléréséhez az alapos áttanulmányozás után már csak egy kis lelkesedésre van szükség. Amennyiben tetszenek oldalaink, kérjük mutassa meg másoknak is.

Hulladékcsökkentési ötletek - Nulla Hulladék Program

URL
http://www.humusz.hu/nullahulladek
Leírás
Ki mit tehet a hulladékcsökkentésért? A Humusz Szövetség Nulla Hulladék Programjának célja, hogy segítséget, jó gyakorlatokat, ötleteket, tudást, bátorítást nyújtsunk minden érintett társadalmi csoportnak a változtatás elindításához, a szemléletmód megváltoztatásához.
Kulcsszavak
hulladékcsökkentés
Típus
Honlap  

Javítóműhelyek listája

URL
http://javitomuhelyek.humusz.hu/
Leírás
A Humusz Szövetség által összeállított javítóműhelyek, mesteremberek elérhetőségének gyűjtőoldala. Az adatbázis a felhasználók által beküldött címekkel bővíthető.
Típus
Adatbázis  

Hulladékmegelőzéssel a hulladék ellen

URL
http://www.humusz.hu/megelozes
Leírás
Hulladékmegelőzési gyakorlatok, tanácsok, cikkek gyűjteménye a Humusz Szövetség honlapján
Kulcsszavak
hulladékcsökkentés, Hulladékkezelés
Típus
Honlap  

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektiv.hu

URL
http://szelektiv.hu/
Leírás
Szelektív hulladékgyűjtés - hulladék megelőzés - ismretterjesztő onkline magazin
Típus
Honlap  

Komposztalj.hu

URL
http://humusz.hu/komposztalj/
Leírás
Bővebben a társasházi és közösségi komposztálásról, a komposztálás gyakorlatáról és a komposztláda beszerzési helyeiről.
Kulcsszavak
hulladékcsökkentés
Típus
Honlap  

Környezettudatosság az óvodában – „Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak!”

URL
http://www.zold-hid.hu/tananyagfejlesztes.html
Leírás
Valkó Kornélia: Környezettudatosság az óvodában – „Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak!”, Oktatási segédanyag az informális környezeti nevelésről óvodapedagógusoknak, 2010. Pécs, Zöld-Híd Alapítvány
Típus
Könyv  

Ízelítő a kiskerti komposztálással kapcsolatos szakirodalomból

URL
http://humusz.hu/komposztalj/kiadvanyok/masok-kiadvanyai
Leírás
Ízelítő a kiskerti komposztálással kapcsolatos szakirodalomból a Humusz Komposztalj.hu aloldalán. Letölthető leporellók, ismertető füzetek, gyakorlati útmutatók kínálata.
Kulcsszavak
komposztálás
Típus
Linktár  

URL
http://tudastar.humusz.hu/
Leírás
A HuMuSz Tudástár célja, hogy az érdeklődő magánszemélyek, oktatási és egyéb közintézmények, vállalkozások egyetlen helyen a lehető legtöbb hulladékcsökkentő gyakorlatról szerezzenek tudomást. Tippjeink, ajánlásaink, megörökített jó példáink segítségével mintát mutatunk egy anyagtakarékosabb, környezettudatosabb élet irányába. Segítünk, hogy a fogyasztási mintákban a tudatosság nagyobb szerepet kapjon. Témakörök: Fenntartható környezet és társadalom Szervezeti belső kommunikáció Hatékony civil működés A hálózati együttműködésről Szervezet fejlesztés
Kulcsszavak
fenntarthatóság, hulladékcsökkentés, humánökológia, tudatos fogyasztás
Típus
Letölthető állomány  

Út a jövőbe - Oktatási segédlet - Hulladékmegelőzés

URL
http://utajovobe.eu/oktatasi-segedlet/hulladekgazdalkodas
Leírás
Hulladékgazdálkodás Hulladékhierarchia Megelőzés Újrahasználat Újrafeldolgozás – szelektív hulladékgyűjtés Energetikai hasznosítás Ártalmatlanítás (lerakás) Szemléletformálás
Kulcsszavak
hulladékcsökkentés, Hulladékkezelés, szelektív hulladékgyűjtés
Típus
Letölthető állomány  

Játék

Hasznos

Címkék

  • BMK Ifjúsági szolgáltatások
  • Szelektiv.hu
  • Kirándul.hu