Linktár - Energia

Energia Tanácsadói Kézikönyv

URL
http://energiaklub.hu/projekt/energia-tanacsadoi-kezikonyv
Leírás
Az igény ingyenes lakossági energetikai tanácsadásra folyamatosan növekszik. Az energia tanácsadói kézikönyvvel segítjük azokat, akik a jövőben tanácsot szeretnének adni éghajlatvédelem, alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, energiahatékonyság és a megújuló energiák témakörében.
Típus
Adatbázis , Linktár , Letölthető állomány  

Vegyél vissza!

URL
http://vegyelvissza.hu/
Leírás
Program a klímaváltozás ellen

Energiaklub szakpolitikai intézet

URL
http://energiaklub.hu/
Leírás
Az ENERGIAKLUB Magyarországon egyedülálló módon immár 20 éve dolgozik egy új szemléletmód elterjesztésén. Kutatásainkkal, képzéseinkkel és a széles körű kommunikációval a célunk, hogy mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához. Szűkös készleteink ésszerű felhasználása, a sokszínű helyi erőforrásokon alapuló gazdaság, vagy az energiapazarló fogyasztási szokások megváltoztatása, mind-mind része a megoldásoknak, melyet szervezetünk munkájával támogat. Több tucatnyi sikeres projektünket, vagy éppen kapcsolódó kiadványainkat és tanulmányainkat a tudományos igényesség, a közérthetőség és a gyakorlati kérdések szem előtt tartása jellemzi. A részlehajlástól mentes, a köz érdekét szem előtt tartó beállítottságunk mellett rugalmasan szintetizáljuk a legújabb nemzetközi eredményeket is, a legmeghatározóbb európai szervezetekkel és intézményekkel együttműködve. Tevékenységünk az energiahatékonyság, a megújuló erőforrások, az éghajlatvédelem, a hagyományos energiahordozók és az energiapolitika területeire összpontosul. Az ENERGIAKLUB sokaknak partner, másoknak független és hiteles információforrás, de van, aki a 20 év alatt, mint az elhibázott energiapolitikai döntések kritikusát ismert meg bennünket. És hogy mit jelent számunkra, e szervezet munkatársainak az ENERGIAKLUB? Tudást, tapasztalatot, elkötelezettséget – és ami a talán a legfontosabb: felelősséget.

Föld Órája

URL
http://www.foldoraja.hu/
Leírás
A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.
Kulcsszavak
energiatakarékosság

Mindent az alternatív energiáról

URL
http://www.alternativenergia.hu/
Leírás
Napenergia, Szélenergia, Vízenergia, Hidrogén, Geotermikus energia, bioenergia Épületek, Zöldinfó, Zöld közlekedés, zöld iroda, háztartási eszközök, szórakoztató elektronika, telekommunikáció ...
Kulcsszavak
alternatív energia
Típus
Honlap  

Energiatippek

URL
http://www.energiatippek.eu/
Leírás
Hogyan spóroljunk az gázzal, energiával?
Kulcsszavak
energiatakarékosság
Típus
Honlap  

Energiatakarékosság aktuálisan

URL
http://zoldtech.hu/rovatok/energiatakarekossag
Leírás
Cikkgyűjtemény az energiatakarékosság témakörében
Kulcsszavak
energiatakarékosság
Típus
Honlap  

Ismeretterjesztő online kvíz az energiatudatosság jegyében

URL
http://okos-lak.hu/
Leírás
A Valóságos Kincsesbánya program keretében induló „Ökos-lak” online kvízjáték segítségével életszerű példákon keresztül sajátíthatjuk el az „ökotudatosság” alapjait.
Kulcsszavak
játék
Típus
Honlap  

Föld Napja Alapítvány - Hétköznapi kalauz tudástár - Energia, víz

URL
http://www.fna.hu/tudastar/40
Leírás
Linkgyűjtemény, praktikus tudástár energiahasználat és vízkincs, víz felhasználás, vízlábnyom témakörben
Típus
Linktár  

Kis lábnyom program

URL
http://kislabnyom.hu/hir/mit-jelent-kis-labnyom
Leírás
GREENDEPENDENT EGYESÜLET - Ha a háztartások felújításkor, fejlesztéskor, új lakóhely kialakításakor, valamint új termék beszerzésekor az energiatakarékosság valamint energiahatékonyság szempontjait figyelembe vesszük; ha jobban odafigyelünk a felhasznált energia mennyiségére és hétköznapi energiahasználati szokásainkra, azaz minél takarékosabb, klímatudatosabb, fenntarthatóbb az energiafogyasztásunk, annál kisebb karbon-lábnyommal élünk!
Típus
Linktár  

Út a jövőbe - Oktatási segédlet - Energetika

URL
http://utajovobe.eu/oktatasi-segedlet/eroforrasok-energetika
Leírás
Fejezetei: Energetika Az emberi gazdaság a globalizáció tükrében – az (olajra) energiaéhes világ Az ipari, a tudományos-technikai, az infokommunikációs, valamint a zöld forradalom A zöldgazdaság számokban, mutatókban – ismét egy kis közgazdaságtan Az olajalapú társadalmak problematikája Az atomenergia Az alternatív energiák
Kulcsszavak
alternatív energia, energiatakarékosság, módszertan
Típus
Letölthető állomány  

Út a jövőbe - Oktatási segédlet - Klímaváltozás témakör

URL
http://utajovobe.eu/oktatasi-segedlet/klimavaltozas
Leírás
Klímaváltozás Az ózonlyuk A tengervíz mozgásai A sarki jégtakaró és a gleccserek olvadása Az esőerdők szerepe Az éghajlatváltozás hazánkra vonatkozó előrejelzései Ökoturizmus
Kulcsszavak
energiatakarékosság, humánökológia
Típus
Letölthető állomány  

A Duna Múzeum foglalkozáskínálata óvodásoknak, általános iskolásoknak víztakarékosság témakörben

URL
http://www.dunamuzeum.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=69
Leírás
Ízelítő a témakörökből: a víz világa, környezetünk védelmében, foglalkozások és munkálatok víz nélkül, vízszennyezés, vizes élőhelyek, tisztálkodás, mosás régen és ma
Kulcsszavak
víztakarékosság
Típus
Honlap  

Forgó Morgó aminációs sorozat az energitakarékosságról

URL
http://cecedhu.hu/page/103
Leírás
A CECED Magyarország az energiahatékonyság érdekében 2006 óta folytat kampányokat, amelyek jól ismert figurája Forgó Morgó, a pazarlásunkért zsörtölődő villanyóra, animációs filmsorozat népszerű hőse.
Kulcsszavak
energiatakarékosság
Típus
Videó  

Játék

Hasznos

Címkék

  • BMK Zöld foglalkozások óvodásoknak
  • BMK Ifjúsági szolgáltatások
  • Szelektiv.hu