Hulladék

Idén is Európa legaktívabb szemétgyűjtői voltunk

Idén is Európa legaktívabb szemétgyűjtői voltunk
Közzétették a Let's Clean Up Europe! eredményét Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióval idén is Európa legaktívabb önkéntesei voltunk.

Banyatankkal

Banyatankkal
Banyatankkal" a környezetért - Flashmob a Nejlonzacskómentes Világnapon Időpont: 2015, július 3. 16:30–17:00 Helyszín: Móricz Zsigmond körtér Gyertek, és versenyezzetek velünk!

Mi a baj az elektronikai termékekkel?

Mi a baj az elektronikai termékekkel?
Az elektronikai termékek előállítása és forgalmazása óriási környezeti teherrel jár. A gépek előállításához szükséges nyersanyagigény intenzív bányászatot feltételez, a tervezett elavulás és a trendek diktálta gyors ütemű termékcsere hulladékot generál, ráadásul a szerkezetek nagy része nem kerül megfelelő módon hulladékudvarokba, s így ártalmatlanításra sem. Ehhez jön még hozzá, hogy a szelektíven gyűjtött alkatrészek válogatását gyakran alacsony biztonsági küszöbű, megengedő munkavédelmi feltételek s egészségre ártalmas körülmények között dolgozó emberek végzik.

Mit jelent a műanyag palackok alján a háromszögbe írt szám?

Műanyag hulladék gyűjtés
Tegyünk pontot a sokak által feltett kérdésre, mit jelent a műanyag palackok alján a háromszögbe írt szám, illetve alatta néhány betű.

Szemétsziget az óceánban

Szemétszigetek
A Szemét-szigetek a térképen nem szerepelnek és műholddal sem láthatók, de létezésük kétségtelen. Tegyünk ellenük! Érdekes adat, hogy évente 300,000 tonna műanyaghulladék keletkezik Magyarországon, ebből a műanyag palackok 80 millió darabot tesznek ki, amivel a Ferencvárosi stadiont színültig meg lehetne tölteni! A probléma azonban nem csupán annyi, hogy ezeket hasznosítani, deponálni kell, hanem pl. az, hogy mi történik azzal a műanyagmennyiséggel, ami a "rendszeren" kívülre kerül? Nem is gondolnánk, de ezek egy komoly hányada az óceánokba vándorol, s ott - a már gimnáziumban is tanult - áramlatok összegyűjtik őket.

Előbb vagy utóbb minden tárgyból hulladék lesz

Címkék: Hulladékkezelés
Hulladékgyűjtés
Javítással tovább tudjuk használni a tárgyakat, így később lesz belőlük hulladék. Nem kell újabb és újabb terméket vennünk a régi helyettesítésére, így később telnek meg a lerakók és nem pazaroljuk az erőforrásokat sem. Előbb-utóbb minden tárgyból hulladék lesz, épp ezért nem mindegy, hogy mennyi cuccunk van és meddig használjuk őket.

Játék

Hasznos

Címkék

  • Kirándul.hu
  • Zöld Tömb Módszertani kiadvány
  • Szelektiv.hu