Élettér zöldítés

Nyáron is Bubi

Címkék: közlekedés
Nyáron is Bubi
Ismét bővült a Bubi szolgáltatási területe, további tizenöt gyűjtőállomást helyeznek üzembe, majd szeptember végéig még további hét gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer.

Csatlakozzon a Madárbarát kert programhoz!

Címkék: élhető város
Madárbarát kert program
A Madárbarát kert programban való részvételhez nincs szükség különösebb madártani ismeretre, jártasságra, a regisztrációt követően megküldött Madárbarát Kert Kalendárium minden szükséges információt tartalmaz. Fotó: Orbán Zoltán

Olvass bele: Kislábnyom Hírlevél

Olvass bele: Kislábnyom Hírlevél
Mi történik, ha egy városrész úgy dönt, hogy 1 hónapra autómentes lesz? Két éve a dél-koreai Suwon, egy közel egy millió lakosú nagyváros egy átlagos, de sűrűn lakott, 4300 lakosú kerülete radikális kísérletbe kezdett: az ott lakók eldöntötték, hogy 1 hónapra kitiltják utcáikról az autókat.

Csatlakozz Te is a közösségi kertek mozgalomhoz!

Közösségi kertek
Csatlakozási lehetőség idén indult Közösségi Kertekhez: a kertészkedés hobbi, vagy életforma? Gyere, és csatlakozz Te is, a jelentkezéseket újra fogadjuk A Magyar Telekom jóvoltából a KÉK_Kortárs Építészeti Központ Közösségi Kerteket hozott létre a Főváros 9/20; és 10. kerületében.

A legnagyobb és leggyorsabb klímaváltozás az elmúlt évszázadban ment végbe

Veszélyes mértékű klímaváltozás
A világ 73 helyszínéről származó adatok alapján a kutatóknak sikerült rekonstruálniuk a Föld hőmérsékleti történetét egészen a legutóbbi jégkorszakig visszamenőleg, és arra a megállapításra jutottak, hogy a bolygó felszíne ma melegebb, mint az elmúlt 11300 év nagy részében volt.

Belevethetik magukat a kis kertészek a zöldségtermesztésbe

Kertész gyerek
A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) idén is meghirdeti általános iskolásoknak szóló, Vesd Bele Magad! elnevezésű mozgalmát és a hozzá kapcsolódó adománygyűjtő akciót is, amelynek a saját termesztésű zöldségek népszerűsítése mellett elsődleges célja a gyerekek szemléletformálása.

Erre vigyázz, ha előveszed a biciklid: 100 ezres bírság is járhat

Kötelező felszereltség
Itt a tavasz, már a kevésbé bátrak is elővehetik kerékpárjukat és felkészíthetik a folyamatos használatra. A biciklizés nem csak olcsó és egészséges, de a leggyorsabb módja is a városi közlekedésnek, fontos viszont a szabályok betartása, hiszen akár 150 ezres bírsággal is járhat a szabálysértés. A Pénzcentrum.hu segít, hogy ne kerüljön sokba ez a tavasz.

Izgalmas, innovatív játszóterek – nem csak gyerekeknek

Nagyvárosi játszóterek  - máshogy
Köztudott, sőt közhelyszerű tény, hogy a gyerekek bármivel el tudnak játszani és bármilyen tárgyat játéknak tudnak tekinteni, de nem árt, ha újabb és újabb élményekkel gazdagodnak, ha van esélyük inspiráló játszótereken kiélni fantáziájukat. A világ néhány legjobb játszótere olyan menő és olyan egyedi, hogy akár gyerekek nélkül is megéri megnézni, ha éppen arra lenne dolgunk. Nagyvárosi játszótér-börze a fenntarthatóság és a továbbhasználat jegyében..(Forrás:Zoldbazar.blog.hu)

Márciustól hazánkban elsőként Szegeden: közbringa

Címkék: közlekedés
Kerékpár kölcsönzés
Már az utolsó simításokat végzik, így biztossá vált: márciustól az országban elsőként Szegeden valósul meg a mindenki számára elérhető városi kölcsönbicikli-rendszer, azaz a közbringa – illetve ahogy nálunk hívják majd: a citybike. A Nyugat-Európában működő rendszerhez képest a különbség annyi, hogy ezt nem a város, hanem a projektet kivitelező cég üzemelteti majd, így a közbringa kifejezés helyett talán a közösségi kerékpárkölcsönzés a legtalálóbb.

Élhető városok és lakossági kezdeményezések

Címkék: élhető város
Biciklivel a nagyvárosban
Hogy egy városban mennyire kellemes az élet, az sok mindenen, nem utolsósorban a benne élők közösségi aktivitásán múlik. Festés, ültetés, piacmentés – amit te is megtehetsz. Egyre gyakrabban halljuk az „élhető város" kifejezést. Ez nem takar mást, mint kellemes hétköznapi életminőséget, a szolgáltatások kényelmes elérhetőségét, a városi terek élménygazdagságát. (Tudatos Vásárló)

I. kerület: évelő program

Virágültetés
Évelő programot indít a Főkert Zrt. A program lényege, hogy a zöldterületekre évelő növényeket ültetnek.

Játék

Hasznos

Címkék

  • Kirándul.hu
  • BMK Ifjúsági szolgáltatások
  • Zöld Tömb Módszertani kiadvány