Öko-háztartás

Szappankészítés házilag 2.

Címkék: öko-háztartás
Szappankészítés házilag 2.
Írásunkban a szappankészítéshez szükséges eszközökről és más fontos tudnivalókról lesz szó. Kérdéseinkre ezúttal is Hosszúné Marku Alexandra, lelki nevén Csandra dévi dászi válaszol.

Szappankészítés házilag

Címkék: öko-háztartás
Szappankészítés házilag
Cikkünkben a szappankészítés témakörét járjuk körbe. Aki most is segít eligazodni a házikencék titokzatos világában: Hosszúné Marku Alexandra (lelki nevén Csandra dévi dászi). Szó esett már korábban a használt étolajból készült mosószappanodról.

Mivel helyettesíthető a nátronlúg?

Címkék: öko-háztartás
Egy korábban megjelent cikk kapcsán fontos kérdés érkezett egy kedves olvasónktól. A téma iránti nagy érdeklődésre való tekintettel Hosszúné Marku Alexandra (Csandra dévi dászi), zöld háztartást vezető munkatársunk válaszát honlapunkon is közzétesszük.

Természetes hangyairtó

Természetes hangyairtó
Új lakás, új kihívások, új hangyák. Uralhatónak tűnik a helyzet, de azért nem örültem.

Kell-e félni a fluortól?

 Kell-e félni a fluortól?
Ajánlott-e a fogkrémet fluormentesre cserélni? Fogyasszon-e a várandós nő fluort tartalmazó ásványvizet? Alacsonyabb lesz-e a gyerek IQ-ja, ha lenyeli a fogkrémet? Tények és tévhitek a fluorról.

Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig

Konyhai maradékok
A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted. Élelmiszer és különféle konyhai maradékok okos felhasználása a Tudatosvasarlo.hu ötletei alapján.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület Esélyt az életnek programja - az élelmiszerhulladék csökkentéséért

Takarékosság az élelmiszerrel
A növekvő mennyiségű élelmiszer-hulladék nemcsak a pénztárcánknak árt. Komoly társadalmi és környezeti károkat is okoz. Az Esélyt az életnek program weboldalának célja, hogy segítsen az érdeklődőknek tájékozódni, s jó ötletek segítségével csökkenteni a háztartásában kidobott ennivaló mennyiségét.

Hogyan fedezzük fel a háztartásban a megelőzést és takarékosságot szolgáló megoldásokat?

Címkék: öko-háztartás
Expedíciózz a háztartásban!
A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata Expedíciózz a háztartásban című kampányához készített letölthető füzetek segítségével könnyűszerrel felfedezhetjük a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de mi magunk is alkalmazhatunk háztartásunkban.

Készítsd magad – őszi/téli ötlettár

Címkék: élelmiszer, életmód
Tartósítás
Az őszi gyümölcs betakarítási szezon közepén járunk, de egy jó háziasszonynak már gondolnia kell a téli napokra is. A friss zöld javak hiányában, vagy azokat kiváltva télen is számos tápláló finomság kerülhet az asztalunkra, ha az előkészítésre áldozunk egy kis időt. Természetesen ezúttal is a házilag, saját ízlés szerint, jó minőségű alapanyagokból készített ételek mellett tesszük le a voksunkat. A befőzési időszak sikeréhez szeretnénk hozzájárulni mi is néhány vitamindús, laktató finomság, ínycsiklandozó édesség, télálló csemege elkészítési módjának közreadásával.

Tippek öko-lábnyom csökkentésre

Öko-lábnyom csökkentés
Ma már sokszor használjuk az öko-lábnyom fogalmát; de egy mondat erejéig talán mégis érdemes visszautalni a kifejezés mögöttes tartalmára. Az öko-lábnyom azt számszerűsíti, milyen nagyságú terület nyersanyag és erőforrás készlete tudja kiszolgálni egy ember vagy egy ország megszokott életszínvonalát. Mivel a természeti javaink egy része nem, más része pedig csak a felhasználás mértékénél lassabb ütemben képes megújulni - az élet minden területén érdemes takarékoskodnunk, spórolnunk, kíméletes használatra, átgondoltabb fogyasztásra törekednünk. A Láss zölden oldal ehhez egészen kézenfekvő, napi praktikák sorát gyűjtötte egybe nekünk.

10 dolog, amit tehetsz a környezetedért!

Zárd el a csapot!
A környezetvédelem nem csak a felnőttek dolga! A Földet és a környezetedet, ugyanis valószínűleg te tovább fogod használni, mint a szüleid! Most 10 egyszerű és olcsó praktikát mutatunk be, amellyel te is tehetsz a környezeted védelme érdekében!

Játék

Hasznos

Címkék

  • Szelektiv.hu
  • Kirándul.hu
  • Magyar Zöld Oldalak