Energia

Éghajlítás földindulás 3. – könyvajánló (14–18 éveseknek)

Éghajlítás földindulás 3. – könyvajánló (14–18 éveseknek)
Oktatási segédanyag középiskolai pedagógusoknak, éghajlatváltozásról és az energiafelhasználásról, angol-, biológia-, fizika-, matematika- és társadalomismeret-órákra. Szerző: Lohász Cecília.

Éghajlítás földindulás 2. – könyvajánló (6–14 éveseknek)

Éghajlítás földindulás 2.
Oktatási segédanyag általános iskolai pedagógusoknak, éghajlatváltozásról és az energiafelhasználásról. Óravázlatok és projektmunkák természetismeret, matematika, magyar és egyéb órákhoz.Szerző: Lohász Cecília (szerk.)

Éghajlítás földindulás 1. – könyvajánló (3-6 éveseknek)

Éghajlítás földindulás 1.
„Miért hullik ennyi eső? Miért van olyan meleg nyáron?” − talán már az óvodások is megkérdezik. Nevelési segédanyag óvodapedagógusoknak, éghajlatváltozásról, az energia és a környezet összefüggéseiről. Szerző: Lohász Cecília (szerk.)

Mennyi energia kell a pirítósodhoz?

Mennyi energia kell a pirítósodhoz?
Láthatatlan víz, ennyi, meg annyi energia, fogyasztás. Általában olyan, viszonylag elvont dolgok, amiket a hétköznapokban nehéz elképzelni

Elindult az első önerős naperőmű Magyarországon!

Elndult az első önerős naperőmű Magyarországon!
Csak fél megawattos, de azt napenergiából tudja a Jászágón pénteken átadott naperőmű. ez az első, amelyikhez nem társult Európai Uniós támogatás. Így is megéri!

Olcsó rezsicsökkentő módszerek

Radiátor
Kormányzati intézkedések ide vagy oda, az igazi rezsi csökkentés nem csupán azt jelenti, hogy olcsóbban kapunk valamilyen háztartási energiát, hanem azt, hogy takarékoskodva az energia felhasználásával érünk el megtakarítást, ami amellett, hogy a pénztárcánkon is észrevehető, környezettudatos fogyasztói magatartást jelent. (Bencsik Márta greenfo.hu)

LED-es közvilágítási lámpát fejlesztett ki egy tatabányai cég

Ledes közvilágítás
Befejezte a matematikai modellre épülő, LED fényforrásokból álló, energiatakarékos közvilágítási lámpa kifejlesztését a tatabányai Wemont Kft. - mondta el Tóth Csaba, a cég ügyvezetője csütörtökön Tatabányán, az uniós támogatást is elnyert projekt zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A lámpák normál üzemmódban fele annyit fogyasztanak, mint a hagyományos, sárga fényű nátriumlámpák.

Játék

Hasznos

Címkék

  • Kirándul.hu
  • BMK Ifjúsági szolgáltatások
  • Magyar Zöld Oldalak