Nyáron is Bubi

Címkék: közlekedés
Nyáron is Bubi Ismét bővült a Bubi szolgáltatási területe, további tizenöt gyűjtőállomást helyeznek üzembe, majd szeptember végéig még további hét gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer.
„A MOL Bubi ma talán a legjobb dolog, ami Magyarországon történik”. A MOL büszke arra, hogy névadó szponzora lehet ennek a trendi szolgáltatásnak, amely nemcsak önmagában jó dolog, de képes arra is, hogy szemléletet váltson.
A BKK – alkalmazkodva a felhasználók igényeihez – bevezeti az új negyedéves bérletet, melyet a kerékpározni vágyók 2015. július 1-jétől vásárolhatnak meg.

Idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit.

Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

A MOL Bubi rendszer tíz kerületben lévő 76 gyűjtőállomását és az 1100 zöld biciklit idén további 22 gyűjtőállomás és 50 kerékpár követi az I., II., VI., VIII., IX., XI., XII. és a XIII. kerületben.
Június közepétől az új gyűjtőállomások:
1. I. kerület Krisztina tér
2. I. kerület Alkotás utca – Márvány utca
3. II. kerület Császár-Komjádi Uszoda
4. II. kerület Fény utcai piac
5. II. kerület Millenáris park – Fény utca
6. VI. kerület Ferdinánd híd – Podmaniczky utca
7. VIII. kerület Horváth Mihály tér
8. VIII. kerület II. János Pál pápa tér M
9. XI. kerület Újbuda- központ M
10. XI. kerület Villányi út – Tas vezér utca
11. XI. kerület Kosztolányi Dezső tér
12. XI. kerület Bertalan Lajos utca – Stoczek József utca
13. XI. kerület Villányi út – Karolina út
14. XII. kerület BAH-csomópont
15. VIII. kerület Corvin sétány

A további hét gyűjtőállomás kiépítése folyamatosan zajlik.
A zöld bringák egy csapásra Budapest legzöldebb közösségi közlekedési eszközévé váltak.

Tudnivalók a MOL Bubi használatáról A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt (mely 24 órától egy évig terjedhet, a jegy és bérlet típusától függően) a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható. 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. A 30. perc után az egyre emelkedő használati díjjal arra ösztönözzük az ügyfeleket, hogy tegyék vissza a biciklit útjuk megtétele után, hogy más is használhassa; ne vigyék magukkal munkahelyükre, haza, moziba, étterembe stb. több órára. A díjszabás részletei a molbubi.bkk.hu oldalon elérhetők. MOL Bubi bérlettel maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni. Egy regisztrációval akár 4 kerékpár is elvihető, ehhez 4 jegy vásárlása szükséges. Ekkor kerékpáronként 25.000 Ft előengedélyezett használati díjat (kauciót) zárolunk az ügyfél bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben. A BKK idén folytatja az első 76 gyűjtőállomáshoz kapcsolódóan a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztésének kivitelezését, a 22 új gyűjtőállomáshoz kapcsolódóan pedig a forgalomtechnikai beavatkozások előkészítését, melynek célja, hogy a MOL Bubi közbringarendszer szolgáltatási területén a kerékpározás vonzóbbá váljon, és emellett a közlekedés minden résztvevője számára biztonságosabb legyen. A belváros kerékpárosbarát fejlesztésének célja, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomások által lefedett területen mindenhol könnyen lehessen kerékpározni.

Forrás: BKK

Játék

Hasznos

Címkék

  • Szelektiv.hu
  • Kirándul.hu
  • BMK Ifjúsági szolgáltatások